Glor na Gael Kennel

 

 

Ír farkasaink otthon

Magunkról

Az ír farkas gyönyörű, szelíd, odaadó fajta. Ők a méltóság jelképei. 1992-ben kerültünk olyan helyzetbe, hogy ír farkas kutyánk lehessen. Csodálatos tulajdonságai teljesen megbabonázott bennünket és egyre erősebb volt a vágy, mások is gyarapítsák családunk létszámát. Kezdeti években a szerencse nem társult a lelkesedésünkhöz, hosszú idő telt el, mire az első alomról gondolkodhattunk. Elkezdtünk mélyebben ismerkedni a tenyészetekkel és vérvonalaikkal. Célunk az volt, hogy egészséges vérvonalú, szép küllemű kutyák legyenek tenyészetünk alapító tagjai Kennelünk hírnevét és vérvonalunk minőségét nagyban növelte Kanadából érkezett három kutyánk, egy kan és két szuka, melyek származása Angliába, Írországba és Dániába nyúlnak vissza. Tenyésztőjük Jörgen C. van Zsidy. Nagy hálával gondolunk rá, segített nekünk a fajta mélyebben való megismerésében, átadta tapasztalatait, sok régi anyaggal gazdagította ismereteinket és könyvtárunkat.

Idővel az addigi lakhelyünket felszámolva építettünk egy tanyát a városhoz közel, mivel a munkánk továbbra is oda köt bennünket. 4 HA föld bekerítve nagy teret ad a kutyáinknak, hogy szabadon játszanak és futkározzanak. Vannak kenneljeink, amelyek tágasak, de az esetek többségében üresek. Nem úgy a ház, amerre néz az ember egy-egy lusta ír farkas terpeszkedik. Akkor is úgy van, ha alom születik. Így optimális a szocializációjuk. Látják, hallják a többi kutyát, embereket, tv-t. Sohasem kapkodunk a kutyáink tenyésztésével. Megvárjuk, hogy betöltsék a 3. életévüket, elkészítettjük a szűrővizsgálatokat és természetesen megfelelő kant keresünk számukra. Felelősséggel tartozunk a leszármazottjainkért, a kölykeink jólétért. Ha a kanunk fedez, ami nem túl gyakori, éppen annyira felelősek vagyunk az alomért, mint a szuka tulajdonosa.

Jelenleg 12, különböző korosztályú ír farkassal élünk együtt, akik számtalan Champion cím birtokosai. Boldogsággal tölt el bennünket, hogy több hazai és külföldi Club és Nemzetközi kiállításon a Kiállítás Legszebb Kutyájának választották őket. Nagyon sok értékes bírálatot kaptunk különböző specialista és fajtaspecialista bíróktól. Családunk tagja a 2004 Champion Kiállítás Év Kutyája; 2005-ben, Dounaeschingenben az Európa Legszebb Agara címet elért szuka és kan; 2006 Világkiállítás Legszebb ír farkas szukája; 2007 Európa Győztes kanja, aki egyben a fajtájában is a legszebb lett.

Kutyáink kiállítási felkészítésében és szereplésükben nagy szerepet vállal Schlosser Attila.

 Azt reméljük, hogy akik tenyésztünk, vagy akik a jövőben tenyésztéssel kívánnak foglalkozni, elég szeretet érzünk kedvenceink iránt ahhoz, hogy megőrizzük a fajtát az eljövendő generációnak egészségben, szépségben, jó ösztöneiben lévő hajlammal és mozgással. Felismerjük azt, hogy a fajta sorsának felelőssége annak őrzőinek, a tenyésztőknek a vállára nehezedik.

Juhász Csilla és Tibor

 


Daphne


Tara


Ivanhoe - Isolde


Isolde


Sissy


Tara, Isolde,
Lady Rose


Raphael, Tara


Raphael, Tara


Szieszta


Tara, Raphael


Ivanhoe


Sissy


Tara, Sissy


Tara


Ivanhoe


Sissy, Isolde


Lord, Ivanhoe, Isolde


Glor na Gael Kennel


Glor na Gael Kennel


Deidre


Ivanhoe - Gemma


Ivanhoe - Isolde


Ivanhoe - Isolde


Ivanhoe, Murphy, Isolde


Ivanhoe - Isolde


Raphael, Drystan


Daphne, Tara


Raphael, Fail-Inish

Drystan


Drystan, Daphne


 


 


Drystan, Brisen


Drystan, Daphne


Drystan


Drystan


Drystan, Daphne


Drystan, Tara,
Daphne, Raphael


Tara, Raphael,
Drystan, Daphne


Erc, Ana, Deidre,
Drystan


Deidre, Ana


 


 


Tara


 


Tara


Tara


Tara


Tara


Tara


Raphael, Tara, Ana,
Mira, Brisen


Drystan
Deisy


Daphne


Tara (fent)


Raphael


Tara


Brisen


Ana


Raphael


Raphael


Brisen


 


Blossom-


Drystan


Camilla


Brisen


 


 


 


BudaTara


Chaizer


Brisen


 


Ana


Mira, Brisen


Deisy


Ana


Ana


Garbo


 


Mira
Ana


Raphael, Mira,
Drystan, Deidre


Deidre


 


Drystan, Fail-Inish

 

[Főoldal] [Magunkról] [Tenyeszkutyáink] [Kennelünk] [Kiállítások] [Kölykök] [Kapcsolat]
[
Home][About Us][Our Dogs][Our Kennel][Dog Shows][Litters][Contact]glornagaeliwk@freemail.hu